13 Mart 2018 Salı

Düğün Günüm



    Kına gecesi akşam olduğu için eve giderken acaba sabah nasıl kalkacağım enerjim olur mu diye düşünüyordum. Kına gecem 23 te bitti eve gelmemiz 23:30 du. Eve girince lambayı açtım ve birden  gürültü geldi  lamba yere düştü tuz buz oldu resmen nazar çıktı diye düşündük.

   Sabah kalkıp erkenden ilk iş hastaneye gitmek oldu bende migren var riske atmak istemedim migren için iğne oldum oradan kuaföre gittik. Düğünüm 1 de başlayacak daha gelin alması falan var geç kalmayalım derken 8 de kuafördeydik. Gelinliğimi giydim makyaja aldılar beni provadaki gibi olmadı makyajım sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım ama öyle böyle bir ağlama değil bence evlenip gidiyor olmanın duygusallığı kuaförde çıktı benden :(

   Kuaförde herkes beni sakinleştirmeye çalışıyor. Makyaj yapan bayan elinde pamuklu bir çubukla gözlerimi silmeye çalışıyor makyajım akmasın diye diğer yandan beni sakinleştirmeye çalışıyor çok güzel oldun falan neler diyorlar ama yok ikna olacak gibi değilim bunlar olurken ablam aşağıda üzerini değiştiriyordu. Bende bütün sinirimi ondan çıkardım sen yanımda niye durmuyorsun bu benim özel günüm sen kendini için hazırlanıyorsun falan ama halimi görmeniz lazım okurken delirmiş olduğumu düşünebilirsiniz ama tamamen gelin olmuş gidiyorum duygusallığıydı bu neyse ablam zar zor sakinleştirdi beni.

   Sonra saça geçtik saçımı yapan çocuk espri yapıp beni güldürmeye çalışıyor ablam hadi geline kahve verin keyfi yerine gelsin kardeşim kahveyi çok sever falan diyor.




 Allah'tan kahve geldikten sonra toparladım hatta hiçbir şey olmamış gibi davranıp gülüp eğleniyorum. :)

   Saçımda bitmek üzereydi Umut'u aradım geldi beni almaya.Umut beni görünce ağladı zaten bekliyordum ağlamasını normal bir şey bu ağlamasaydı garip gelirdi bana. Gelin arabasını öyle bir süslemiş ki hey maşallah dedim balonlar papatyalar falan :)







 Normalde gelinliğim dantel askılı ama otururken askılar düşmüş straplez gibi gözüküyor. Saçlarım yukarıdaki gibiydi gelinliğim A kesim sade dantelliydi. Her gören su gibi olmuşsun dedi amacım oydu zaten demek ki başarmışım diye düşündüm :) 


  Kuaförden çıktık eve gittik gelin alma faslı bitti düğün salonuna geldik. Minik çanta hazırlamıştım içinde rujum ıvır zıvır olan çantam baktım yok bütün arabaları arattık yok ortada moralim bozuldu içinde rujum var kına da ve düğünde hep onu sürecektim çünkü bende ruj kalmıyor hemen gidiyor tazelemek için hep yanımda taşımayı düşünüyordum ama yok talan ettirdim her yeri bulamadım.

  Salondaki bütün tandığım kızları gelin odasına çağırdım rujlarına bakıyorum hangisi makyajıma ve yüzüme uygun diye benimki yoksa onlarınkini kullanırım dedim. Şuan anlamsız ve saçma geliyor ama o an hiçte öyle basit anlamsız olmayan bir sorundu bu bence :P Ufak bir sorundu tam hiçbiri olmadı derken kapı açıldı ve kuafördeki beyleri gördüm çantamı ve kurdeleleri kuaförde unutmuşuz. onlarda sağolsunlar getirmişler ne mutlu oldum rujumu görünce anlatamam. :) Napim güzel gözükmek istiyordum.

   Yine çok eğlendim çok oynadım bütün düğün ağzım kulaklarımda dolaştım durdum resmen. Düğünün en komik anı gelin çiçeği attığım andı bence bütün arkadaşlarım toplandı şarkı çalıyor ben sahnede oynuyorum şarkıyı söyleyerek eşlik ediyorum bir ara kızlara son kez baktım ablam iki kişinin arkasında ve onlardan kısa dedim bu niye oraya geçti acaba neyse arkaya döndüm çiçeği attım bir baktım çiçek ablamın elinde ablam arkamı dönmeden önce sol taraftaydı ben çiçeği sağa doğru atmışım ablam çiçeği kızın elinden çekiştirip alıyor o an gülmekten koptuk ya. İnşallah hayırlı kısmet bulur ablamı da :)

    Bu arada ayakkabının altına blogdan Sessiz kaldım ve Kübra Güleni yazmıştım kızlar isimleriniz silindi. Hayırlı kısmetler :)

 En önemli tavsiye: Ben normal de dik yürürüm ama nasıl olduysa gelinlikle hafif kambur durmuşum siz mümkün mertebe eğilmeyin dik durun :)

  Bunlar da Düğünümde kullandığım şarkılar belki lazım olur fikir olur sizlere ;

Salona giriş şarkımız : Yann Tiersen - J'y Suis Jamais Alle 
İlk Dans :  Özdemir Erdoğan - Bana Ellerini Ver
Pasta Keserken : Bond- Victory 
Çicek Atma : Nil Karaibrahimgil- Bütün Kızlar 

11 yorum:

  1. Kuaförde niye o kadar ağladın mi?Enerjini düşürmüşsün boşu boşuna :(Bu kadar mükemmelliyetçiliğe ne gerek var?Zaten eminim çok güzel olmuşsundur.Neyse ki geçmiş gitmiş :) Mutluluklar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün stres sıkıntı herşey gitti o ağlamada :) geldi geçti teşekkür ederim abla 😊

      Sil
  2. ayyyyy kıyamaaaam hem çok duygulu hem de çok keyifli her şeey :) hep gülün birlikteeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ağlamam diyordum ama ağladım evet keyif verici bir o kadarda anne babayı bırakmak üzücü amin inşallah deep

      Sil
    2. :) bu datliş yazını koydum blogumaaaa herkes paylaşsın bu mutlu günüüü :)

      Sil
  3. Bence ağlaman o kadar normal ki
    Ben şimdiden benimle kuaföre gelecek olan her şeye hazır olsun diye herkesin gözünü korkutuyorum. Hayır korkuyorum en son tek başıma kalcam! :D
    Saçın çiçeğin çok güzel, rujunu bulabilmiş olmana da çok sevindim. Tabi ki de gelin için makyajı önemli olacak, ne var bunda! :D
    Umarım heppp mutlu olursun <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece ablamı götürdüm. Kalabalık olunca stres oluyor insan yok kimse gitmez ablam yapıcı sakinleştirici taraftı 🙃 o ruj ne kadar önemli 🙈 teşekkür ederim canım amin inşallah

      Sil
  4. Mutluluklar kocaman.. Deep in yazısında görünce blogunu ziyarete geldim bende

    YanıtlaSil
  5. Mənim də bu yaxınlarda toyum oldu, ona görə çox böyük maraqla oxudum. Bir ömür boyu xoşbəxt olun. Bu arada mənim blogumda da sizi görməkdən şad olaram.
    Www.kelimeleringucu1.blogspot.com

    YanıtlaSil