4 Ocak 2016 Pazartesi

Kocan Kadar Konuş Diriliş


Yeni yılın ilk filmini izlemiş bulunuyorum Kocan kadar konuş diriliş zaten kitaplarını okumuştum. İki filmi de sinemada izledim. Fena değildi ama kitaptaki bir çok eğlenceli detay yoktu. Gerçi Efsunun odasında ki yazıda dediği gibi kitabı filme göre yargılama diyordu ama ben yine de bazı yerlerde kitaptaki daha can alıcı noktalar olsaydı daha iyi olacağını düşündüm
.
Oyuncu kadrosuna diyecek yok gerçekten çok iyi oyuncular ama bu bölümde Ebru Cündübeyoğlu yoktu.

Diğer filmde en son Efsun ve Sinan asansör düşmüştü ve orada bitmişti. Yeni film ise hastane odasında başlıyor. Düşme sonucu hafif yaralanan Efsun ve Sinan bir gün  hastanede kalırlar. Aileler ilk burada tanışırlar. Sinan'ın babaannesi ve Efsunun anneannesi  zıt giderler birbirlerine. Gece Sinanı merak eden Efsun onun odasına gider ve orada konuşmaya başlarlar bu esnada tam birbirlerini öpecekken Efsunun Annesi ve Anneannesi odaya gider.Sinan hemen fark eder ama Efsun maalesef fark edemez ve Sinan'ın öpmesini bekler :) 

İkiliyi bu şekilde gören anneanne hemen ne zaman istemeye geleceksiniz diye sorar. Sinan'ın babaannesi  Efsun ve ailesini Taraklı'ya (Sakarya ya bağlıymış bu arada Taraklı) davet eder. Filmin çekildiği yer gerçekten çok güzeldi manzara olarak. 
Sinan Efsuna evlenme teklifi için çok hoş bir ortam hazırlar ve tek taş yüzüğü şampanyanın içine koyar Efsun bunu fark etmez ve yüzüğü yutar.





Efsun istediği gibi bir düğün yapamadığı için üzülür. Bütün detaylar Sinan'ın ailesi ve Efsun'un ailesinin istediği gibi devam eder.
Mehmet Efsuna bekarlığa veda gecesi düzenler çok masaya çıkan erkek dansçı üzerindekileri çıkartırken Mehmet hayran hayran adama bakar. Düğün günü geldiğinde Efsun kendini odaya kitler ve bu şekilde evlenmek istemediğini söyler. Bunun üzerine Sinan nikah memurunu da alarak düğünün yapılacağı mekanın arkasında ki ormanlık alanda evlenirler.

Genel olarak fena değildi.Kitabını okuduğum için ikinci kez izliyormuşum gibi hissettim :) 




16 yorum:

  1. Okumadım da izlemedim de :) yine de her gördüğümde gülümsüyorum :) sence okumalı mı yoksa izlemeli mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikisi de farklı mesela kitabı okuduğunda daha eğlenceli noktalar vardı ama filmde yoktu bir çok sahne bence kitabı okursan sinemaya gitme nacizhane tavsiyem neler olacağını bildiğin için bir esprisi kalmıyor :)

      Sil
  2. Tatile girmemin şerefine ben de gidip izleyeceğim :D
    Birinci filmini kitaptan daha çok beğenmiştim, o yüzden ikincisini okumadım. Şimdi böyle anlatınca, okusa mıydım tereddüdü oluştu. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yuppi tatilleri pek severim darısı bana iyi dinlenmeler canım :) evet ilki daha güzeldi. bence okumak daha iyi çünkü kitapta olan bir çok komik an yoktu :)

      Sil
  3. Merhaba! Bu kitap ve film bir anda popüler olunca izleyesim gelmedi sanki... :) Ve ben de beklerim Kafa'ya, sevgiler, iyi günler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açıkcası bende devamı olsa izlemek için sinemaya gitmem evde tvden izlerim ama kitabını okurum kitaptaki detaylar daha hoş sevgiler :)

      Sil
  4. Blog keşif etkinliğinden geliyorum ben de beklerim:)Sevgiler:)Blogumda Amerikadan notlar, çeşitli yemek tarifleri,Oğluşumla etkinlikler paylaşıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz :) en kısa sürede bende geleceğim sevgiler :)

      Sil
  5. birkaç gün önce bende izlediğim için blogda filme dair bişeyler yazdım :) kitaplarını hiç okumadım aynı duygu bana uçutma avcısında olmuştu kitapta hissettiklerim yarım kalmıştı filmde :(

    bende bloguma beklerim kısaca dodi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı okuyunca bende de bazı şeyler eksik oldu :) kitabı olan filmlerin ya kitabını okumamak lazım ya da filmini izlememek lazım :)

      Sil
  6. Merhaba. :) İlk filmi benim için hayal kırıklığı olmuştu. O yüzden ikincisini seyretmeyi düşünmedim açıkcası. Gerçi sizinki farklı, kitabın yerini genelde tutmuyor filmler. Belki TV de çıkınca izlerim denk gelirse. İlk film çok sıkıcı gelmiş demek. ;)
    Bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum. Takibe aldım. Beklerim merak ederseniz bloğuma. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba hoşgeldin :) bende pek beğenmedim kitabı okumadan izlemek lazım birde sinemada izlenmese de olur evde tv de izlemek daha güzel olur bence :)

      Sil
  7. Ben de ilkine gitmiştim. İkinciyi izleyemedim. Ama eğlencelidir diye düşünüyorum. Zaten bu tarz filmlerden ne beklediğinle alakalı. Gülmek için gideceksin:) Eğlenmek için. Zaten adama da kadına bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikinci için bence sinemadan ziyade evde izleyin derim. ben üçüncü kitap çıksa okumam filmini izlerim daha eğlenceli olur:) Ezgi mola ve murat yıldırım gerçekten çok yakışmış role :)

      Sil
  8. İlk filmi eğlenceli bulmuştum. Kitabı okumadım ama ikinci filmi de çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı okumadıysanız izlemeye değer aslında kitapla aynı anda gitmiyor çünkü :)

      Sil