27 Temmuz 2016 Çarşamba

Yeniden Canlanan Orkidem





Uzun zamandır yazmadığımı fark ettim.Ne yazayım diye düşünürken orkidem oradan bana göz kırptı resmen :P  Geçen sene doğum günümde hediye gelen orkide yapraklarını döküp kurumaya başlamıştı.Pek umudum yoktu açıkçası yeniden açacağından ama yine de internette baya araştırdım nasıl yeniden yeşerir diye ve edindiğim bilgiler sonucu kuruyan dalını 4 boğumundan kestim ve çürüyen yapraklarını temizledim. Büyük sabırla her hafta aynı gün aynı saatte suladım.Resmen ona sevgi gösterdim hatta konuştum onunla  gerçi ofistekiler delirdiğimi düşündü ama olsun :) Uğraşlarım sonucu tomurcuk verdi. ^^




İki gün sonrada bu hale geldi.  Bu halini görünce sevindim. Ofistekileri dinleyip çöpe atmadığım için mutlu oldum.  Orkidem kalp ben ^_^




14 yorum:

  1. Çiçek bakmayı bir de ben öğrenebilsem keşke :( Tebrik ediyorum sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bundan önceki katlettiğim çiceğin haddi hesabı yok ama deneme yanılma ve araştırma sonucu başardım canlandırmayı :)

      Sil
  2. orkideler çok nazlılar çok çabuk kuruyorlar, siz harika bir sonuç almışsınız ne güzel, maşallah demek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim şimdi birkaç tane daha almak istiyorum hatta bunu başarınca daha fazlasına merak sardım :)

      Sil
  3. Maşallah çiçeğinize. Orkideler aslında çok dayanıklılar ama bir yara alırsalar kurtarılmaları zor oluyor. Ben de çok severim bu nazlı çiçeği. Şimdilerde nedenini bilmediğim şekilde hastalık yaptı. Alkolle temizledim yapraklarını ama buruştu hastalıktan yaprakları. Umarım kurtarabilirim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim orkideminde yaprakları sarardı kestim o kısımları orkideye zarar vermesin diye. İnş canlanır orkideniz. sevgiler :)

      Sil
  4. ya nasıl güzel bir çiçektir orkide.. Benim de var kardeşimin hediyesi, çiçekleri döküldü ama herhangi bir kuruma ya da yapraklarda çürüme yok.. yine de budama yapmam lazımmı ki acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orkide bambaşka bir çiçek papatyadan sonra ^^ bence kurumasını bekleyin kesmek için çünkü o daha canlı sonra küser filan bir daha açmaz diye tahmin ediyorum :)

      Sil
  5. Bitkiler de insanlar gibi onlara nasıl davranırsanız neticesi öyle oluyor. Ben de çiçekleri çok severim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama ben öncekilere hep özenli davrandım buna rağmen hepsi soldu :D bende pek severim güzellik getiriyor ortama

      Sil
  6. Benimde var bir orkidem sadece yaprak olarak 1 yıldır yaşıyor 3.bogumdan kestim ama bir süre sonra kurudu dipten kesmek zorunda kaldim su an 4 yaprak olarak hayatına devam ediyor ama yeniden dal çıkarıp çiçek açacağı günü merakla bekliyorum başka yapacağım birşey varmi acaba ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef o kadar bilmiyorum ama benimde bir önceki orkidem öyleydi sonra yaprakları soldu atmak zorunda kaldım acaba orkide coşturan ilaç kullansanız düzelir mi ki umarım canlanır

      Sil
  7. benimde üç tane var aynı senin gibi sabırla bekliyorum çiçekli olacağı günleri..ek bir şey yaptın mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yaptıklarımın hepsini yazdım umarım senin orkidelerinde açar 😊

      Sil