28 Mart 2016 Pazartesi

Babalar Savaşıyor




Brad Whitaker (Will Ferrell) karısı ve iki çocuğuna üvey baba olmak için çabalarken planlarının öz babaları Dusty Mayron'nun gelmesiyle farklı bir boyuta taşınır.Artık evde ki babalık rolü için rakibi vardır. Asi bir hayat tarzına sahip Dusty, basma kalıp babaların korkulu rüyası olmaya gelmiştir. Çocukların gözünde baba rolünü kanıtlamak için çabalayan üvey baba Brad ve öz baba Dusty'nin rekabet yarışı beyaz perdeye yansıyor. Yılın beklenen komedi filminin başrollerini Mark Wahlberg, Will Ferrell, Linda Cardellini, Thomas Haden Church gibi ünlü isimler oluşturuyor. Filmin yönetmenliğini Sean Anders senaristliğini ise John Morris üstleniyor.

Benim Yorumum;
Brad örnek bir babadır. Çocukların her aktivitelerin de yanlarındadır. Dusty'ten ise Bradin tam tersi bir babadır. Brad Çocuklara kendini sevdirmek için uğraşırken bir gün çocukların öz babaları çıkıp gelir ve ikili arasında amansız bir rekabet başlar. Dusty eski ailesini kazanmak için uğraşır ve bazı durumlarda Bradi zor duruma düşürür.Hatta Bradin iş yerinde Brad sayesinde iş bulur Dusty ve ondan daha çok kazanmaya başlar.Genel olarak eğlenceli bir film.
İyi seyirler  =)

24 Mart 2016 Perşembe

Schwarzkopf Got2b / Saç Bakım

saç bakım ürünü

Bu ürünü Gratis'ten 20 TL  almıştım. Orada çalışan kişi müşteriye anlatırken duydum saydığı özellikler ise  elektriklenmeyi yok ediyor bukle belirginleştiriyor gibi bir sürü özellik söyledi bunları duyunca  benimde almam lazım dedim aldım :) 

Benim saçlarım ince telli kıvırcık ama değişik kıvırcık ıslakken lüle lüle kuruyunca elektriklenip kıvırcıklığı gidiyor dalgalı oluyor  ve bir de inatçı kolay şekil almıyor garip  saç cinsim var :)  
Ürünü denedim satan bayanın söylediği hiç birşeyi yapmadı  farklı olarak saç diplerimi düzleştirdi ama uçları karıştırdı. Ben sevemedim bu yüzden ama kokusu harika uçları yerine diplerine sürüyorum düz olsun diye :) 


22 Mart 2016 Salı

Çok Pişmiş


ahşı




Pariste bir restoranda çalışan Şef Adam Jones kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir. İki Michelin yıldızlı şef bir noktadan sonra kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir. Bunun için ekibine üstün yetenekli şefleri ve güzel Heleneyi katmak zorundadır. Steven Knightin senaryosunu yazdığı John Wellsin ise yönetmenliğini üstlendiği filmin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Bradley Cooper, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson, Uma Thurman, Daniel Brühl ve Omar Sy gibi isimler yer alıyor.


İlk olarak bu filmi karnınız açken izlemeyin o kadar görsel yemek varken içiniz gitmiyor değil izlediklerinize  :) neyse gelelim konuya kötü alışkanlıkları yüzünden başarılı hayatını kaybeden Jones michelin üçüncü yıldızını almak için tekrar eski başarısını yakalamaya çalışır. Bunun için bu konuda ki en iyi aşçıları bir araya getirmeye çalışır. Kendi grubunu kurmuştur ve tek hayali o yıldızı almaktır. ilk başlarda yaşadığı aksilikler moralini bozsa da  bir şekilde amacına odaklandı ve yıldızı kazandı. Gerçekten isteyince olmayacak bir şeyin olmadığını hissettiriyor.

15 Mart 2016 Salı

Kara Bela



mehmet cihan ercan, berat yenilmez


Orta yaşa gelmiş, ama hayatı boyunca kuralların hiç dışına çıkmamış bir adam olan Kudret'in( Cengiz Bozkurt) hayatı, bir arkadaşı yüzünden karıştığı soygun vakası ve sonrasında aralarına katılan yeni arkadaşlarıyla bir anda değişir, kendini emektar Torosuyla birlikte Gaziantep'e doğru giderken bulur. Yol boyunca Kudret ve arkadaşlarının başlarına hem tehlikeli, hem de komik birçok olay gelecektir.

Oyuncular; 
Cengiz Bozkurt, Seda Bakan,Erkan Kolçak Köstendil,Mehmet Cihan Ercan, Berat Yenilmez

Yorumum ; 
Hayatı boyunca ailesini geçindirmek için uğraşıp duran Kudret kendi isteklerini hep ertelemiştir. Emekli olmasına rağmen İş görüşmesine gider eşinin çok konuşmalarından kurtulmak için iş görüşmesi yaptığı sahneye baya güldüm ben :) Eşinin vefatının ardından babasının vefat etmesi hayatını gözden geçirmesine neden olur. Bir gün bir kutu vitamin üzerine öksürük şurubu içerek  intihar etmeye çalışırken o esnada rahmetli annesini görür ve annesinin dedikleri doğrultusunda Gaziantep'e gitmeye karar verir.Yolda Güven'le karşılaşır.Güven telefon kabloları ve şarj cihazları satmaktadır. Zabıtaları görüp kaçarken Kudret'in arabası ile kaçmaya başlar. Gaziantep'e birlikte gitmeye karar verirler.İstanbul'dan peşlerine zabıtalar düşer :)  Yolda dinlenmek için girdikleri tesiste Güven  şarkı söyleyen Burcu'ya aşık olur ve Burcu şarkı söylediği yerdeki belalısın dan kaçarken Güven ve Kudret'e oda katılır. Üçü Gaziantep'e doğru giderken Burcunun belalı mafyası da peşlerine düşer. Yol sormak için bakınırken intihar etmek üzere olan Efkan ile karşılaşırlar Efkan'ı intihardan vazgeçirirler sonra gruba Efkan'da katılır.Yolda giderken Güven paraları olmadığı için banka soymuştur. Artık peşlerinde Polis, Zabıta ve Mafya vardır.Bunlardan kaçmaya çalışırken bir yandan da Gaziantep'e ulaşmaya çalışırlar.Yemek yemek için girdikleri restoranda yalnız değillerdi. Peşlerindekiler de oradaydı ve onlardan kurtulmak için kostüm giyip sahneye çıkarlar bence en güzel sahnelerden biri Kudretin dansıydı :) Zar zor Gaziantep'e ulaşırlar. Annesinin dediğini yapmaya çok yaklaşmıştır Kudret ama hesaba katmadığı bazı detaylar vardır. Peşindekiler ve annesinin bahsettiği kızın evlenmek üzere olduğu damadın ailesi. Bir şekilde hepsinin elinden kurtulurlar ve İstanbul'a doğru yola çıkarlar. Kudret hem kendisi için hemde annesinin dediğini yaptığı için mutludur.

Benim fikrim izlenmeye değer ama aşırı komik değil  yinede  iyi seyirler :)  


14 Mart 2016 Pazartesi

Ankara


Ankara yas



Ankara'da 5 ay içinde 3. patlama neden önlem alınamıyor neden çözüm gelmiyor kuru kuruya lanetliyorlar. Yurt dışında terör olayı olduğunda nasıl davranıyorsa bizimkilerde artık bunu yapsınlar.Ölenlere Allah rahmet eylesin. Artık kimse ölmesin!

7 Mart 2016 Pazartesi

8 Mart Kadınlar Günü

8 Mart Kadınlar günümüz kutlu olsun. Umarım kadın hakettiği değeri artık görür.


Bu yazıyı yazarken bile radyodan kadın cinayeti haberleri dinliyorum. Bu yüzden Kadına verilen değerle ilgili bir istatistik paylaşmak istedim. Artık buna dur denilsin bunlar sadece bilinenler birde bilinmeyen tecavüzler cinayetler var .

Türkiye'de 2010-2015 yılları arasında en az 1.134 kadın öldürüldü

turkiyede.2010.arasi

Beş yılda öldürülen kadınlardan 608 'inin faili kocası yada eski kocasıydı.

bes.yilda.oldurulen.kadinlarin

161 'inin faili erkek arkadaşı veya eski erkek arkadaşıydı.

161inin.faili.erkek.arkadasi

213'ünün faili ailedeki erkekler (babası,oğlu,erkek kardeşi,damadı,kayınpederi) veya akrabasıydı.

213unun.faili.erkekler


Erkeklerin kadını öldürmek için öne sürdüğü bahaneler ise şöyle;Aldatılma şüphesi, barışma isteğinin reddi,kadının ayrılma yada boşanma isteği ve  'Namus ve Töre'

erkeklerin.kadinlari.oldurmek.icin

Ve 1134 cinayetin ;217'sinde kadına yönelik sistematik şiddet, taciz veya tehdit vardı 

ve.1134.cinayetin

141'i şiddet ve taciz karşısında kadınların, güvenlikleri için resmi bir kuruma başvurmasına rağmen yaşandı.

141i.siddet.ve.cinayet

234 cinayet, ayrılık veya boşanma sürecinde işlendi

234u.ayrilik.ve.bosanm

1134 cinayetin 676'sı çiftlerden birine ait veya ortak evde yada kadın erkeğin ailesinin evinde gerçekleşti.

1134.cinayetin.676si.ciftlerden
                                                                   (Penguen dergi kapağı)

225 cinayet , kamuya açık alanda yaşandı 

225.cinayet.kamuya.acik

Kadının iş yeri ve evin önünde gerçekleşen cinayetler ise erkeğin kadını takibini içeren planlı cinayetlerdi.

kadinin.isyeri.onunde

Bu veriler : http://listelist.com/kadin-cinayetleri-haritasi/ adresinden alınmıştır.