20 Temmuz 2015 Pazartesi

Kısa Bir Tatil

Bayram tatili ne güzeldi. Kısa da olsan güzeldin.Ayvalık,Cunda Adası ,Sarımsaklı ah tatil ah deniz kum güneş şeklinde kısada olsa ruhuma huzur getirdin. Çarşamba günü manzaram böyleydi.




Cunda bu sefer baya kalabalıktı hemde genç nüfusta fazlaydı. Genelde orta yaşlılar ve 5 - 6 yaşındaki torunları olurdu ama bu sefer şeytanın bacağını kırmıştı cunda  kafa dinleyip yılın stresini atmak için Cunda yani yeni adı ile Alibey adası gerçekten hakkını veriyor . Gece dışarı çıkayım felekten bir gece geçireyim derseniz yanılırsınız zira gece hayatına dair  çok bir seçenek yok bar olarak  ya bir tane ya iki hadi görmediğim yerlerde de var dersek beşi geçmez . Ama fasıl severseniz ağırlık fasıldan yana ara sokaklarda rakı balık fasıl eşliğinde bol sohbetli bir gece için ideal yer. Ortunç koyu güzel arkası ormanlık önü deniz şemsiyeye ihtiyacınız yok ağaç gölgeleri var en güzelinden. Gerçi çoğu tatile sevgilisiyle yada kalabalık arkadaş grupları ile gelmiş bense ailemle birlikte köşede güneşlenmenin tadını çıkartıyordum :) imrenmedim desem yalan olur ahh ahh bende sevgilimle tatil yapmak istiyorum ama bunu anne babama söyleyecek cesaretim yok hoş söylersem de sonuç çok hoş olmaz :D 

Cunda Adasında Akşam

Biten sayılı tatil sonrası tatil anılarını yazmak için kolları sıvadım.Tatilde de olsak bayram adetleri yerine getirdik. Aynı sitede iki ev ötemizde  akrabalarımız vardı onlarla bayramlaşmaya gittik.Hal hatır faslından sonra akşama kızlarının İstanbuldan arkadaşı ile geleceğini söylediler. Çok lazım sanki gelmese de olur diye düşünürken (kız ego tavan şeklinde dolaşan biri) daha önce instagram da sevgilisi ile fotolarını görmüştüm.(Madem ego tavan niye instagram da takip ediyorsunuz derseniz merak anacım merak ) O an aklımda acabalar belirdi ve aklımdan geçen senaryolar filmler evlere şenlikti tamda tahmin ettiğim gibi  kız sevgilisini yazlıklarına ailesinin yanında getiriyor ve dahası hep birlikte tatil yapacaklar yalan yok benim anne babam aynı anlayışı göstermez. Ne var bunda abartmışsın canım sende diyenleri duyuyorum ama oradan gözüktüğü gibi değil hiçbir şey :) Tabi ki gözüm yok Allah daha iyisini versin inşallah ama  bende 26 yaşıma gelmişim otuza 4 sene kalmış bundan ötürü bende bu hakkımı kullanmak istiyorum :) Neyse konu dışına çok çıktım :) gelelim tatile akşam Cunda ya indik inanılmaz kalabalıktı. Şarap evleri, restoranlar, taş kahve  ve Uno tıklım tıklımdı. Zorda olsa selene cafe ye oturduk sipariş verdik waffle ve türk kahvesi istedim.




Gayet başarılıydı wafflesi deneyebilirsiniz. Fiyat olarak ta çok uygun.Zaten yapabileceğiniz farklı bir anternatif yok takıcılara bakıyorsunuz ve bitiyor. Ofiste ki arkadaşıma hediye aldım. O kadar kahrımı çekiyor kızcağız  :)  Çeyiz düzüyordu çeyizi için bakındım ama onun tarzına uygun bir şey pek bulamadım bende Fatma ana elinde karar kıldım.İnşallah yeni evinde severek kullanır. Ala ala bunu mu aldın demeyin gidip görme fırsatınız olursa hak verirsiniz bana :) 


Cunda Adası Önerisi



 Cunda adasına gittiğinizde çok fazla seçeneğiniz malesef mevcut değil. Şöyle ki geçen sene yazlığa arkadaşımla gittiğimde arkadaşım hayal kırıklığına uğraşmıştı tabi o da haklı her sene Çeşme bodruma  giden kız birden sakin yaşama karışınca bünyesine ters gelmişti. :) Gelelim önerilere deniz manzaralı restoranlarda tek seçenek deniz mahsulleri mevcut. Ara sokaktaki restoranlarda ise ek olarak fasıl eşliğinde rakı balık imkanı var .Papalina balığı buraya hastır mutlaka denemeniz gerek.Kilise yenilenmiş bu sene gidemedim ama bir önceki tatilimde bol bol gezmiştim. Rahmi Koç müzesi gezebilirsiniz. Ortunçta denize girmek ise ayrı bir keyif.Değirmene çıkıp manzaraya karşı bir şeyler içebilirsiniz veya taş kahvede kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Daracık sokaklarda bulunan Şarap evlerinde kendi yapımları olan meyveli şaraplar dan deneyebilirsiniz. Yahu herkeste alkol almak yada balık yemek zorunda mı derseniz alternatif olarak ayvalık tostu, tavuk, susurluk ayranı bunlarda bulabilirsiniz. Uno ya giderseniz kesinlikle pizza tavsiye ederim. çok kalabalık olduğu için çok fazla foto çekemedim açıkcası insanları rahatsız  etmemek için birkaç tane çekebildim.  
Bu birkaç şeyle mi öneride bulundun foto bile yok diyor olabilirsiniz ama insansız yer çok azdı ve insanların fotosunu izinsiz sayfamda paylaşamayacağım için çekemedim.





cunda meydan 




cunda sahil







cunda sahil 



Şarap evinde olmasa da restoranda içebildim kalabalıktan yer bulmak hiç kolay değildi.


Türk kahvesiz gün tamamlanmaz mantığında olanlardanım 

Farklı bir dibek kahvesi var ilk defa cunda adasında içmiştim bu sefer orayı bulamadım sanırım kapanmıştı. O kahveye hiçbir yerde denk gelemedim firma sadece kendine özel yapıyordu satışı bulunmuyordu.

14 Temmuz 2015 Salı

Tel Tel Olan Saçlara Pratik Çözüm


Saçlarımla hep savaş halindeydim kıvırcık olduğu için hep kabarır ve tel tel dururdu. Sürekli fön çektirirdim yada sıkı sıkı toplardım ama baktım çare bu değil. Çünkü fön de saçlarım çok çabuk kırılıyor çatallaşıyor bu yüzden de hep kestirmek zorunda kalıyordum sağlıklı gözükmesi için bu nedenle farklı çözümler aradım durdum. Kadının en güzel aksesuarı saçı neticede bir de çoğu bayan saç rekabetindeyken benim niye böyle değil diye dövünüp durdum. Bu yaşıma kadar  farklı şampuanlar mı denemedim yahut deli gibi paralar harcayarak türlü türlü bakım kremini ,bakım yağını mı almadım dersiniz.Hepsini denedim olmadı ya garip şekil oldu ya da çabuk yağlandı.Tesadüfen saçlarımı yıkarken saçlarım komple ıslakken yani  suyu almadan bakım kremi sürdüm ve öylece bitirdim yıkamayı havluya sardım saçlarımı kuruduğu zaman buklelerim gerçekten harika görünüyordu kıvırcık saç sevmeyen ben saçlarımın yeni haline bayılır oldum perçem kısmına maşa ile ufak müdahalede bulunuyorum daha düzgün dursun diye belki bu yazıyı okuyan birinin derdine çare olabilirim.Sizde benim gibi bu dertten şikayetçiyseniz ufak ama etkili bir yöntem tavsiye ederim.










Ben sırayla bu  iki ürünü kullanıyorum siz daha farklısını da kullanabilirsiniz aynı sonucu elde edebilirsiniz.


10 Temmuz 2015 Cuma

Sivilcelere Çözüm



 Yıllardır sivilcelerimle başım dertteydi gitmediğim doktor kalmadı.İlaçlar , kremler, kozmetik ürünler ve benzeri bütün ürünleri neredeyse kullandım hiçbiri işe yaramadı bünyem hassas olduğu için bazen dışarıda yediğim yemek bile sivilceye neden olabiliyordu. Sıkıntı ve stresi söylemeye gerek bile yok (dertsiz stressiz kimse yok zaten buda ayrı bir mevzu ) son çare aktarda denk geldiğim keçi sütü sabunu oldu.





 Aklımda bir sürü soru vardı. Acaba yan etki yapar mı yada hemen etki eder mi diye düşünüp dururken almaya karar verdim. Şu bir gerçek düzenli kullanmak pek bana göre değil çünkü yorgun argın olunca yapmak gözümde büyüyordu sadece ilk iki gün sabah akşam kullandım sonrasında iki günde bir kullandım ve sonuç gerçekten şaşırtıcıydı sivilcelerim geçti. Kullanım şekline gelince yüzüm ıslakken sabunu dairesel hareketlerle yüzüme sürdüm sonra yüz kesesi ile hafifçe temizleyip yıkadım.Son olarak da pamuğa biraz gül suyu döküp yüzüme uyguladım.
Fiyat olarak da uygun 7.30 TL